25.6.2015

Salakuvaa herkkuvarkaasta

Olen laittanut nyt parina päivänä kameran hetkeksi kuvaamaan keittiötä, kun olen itse astellut toiseen päähän taloa. Tipsulla on aina yksinjäädessään tapana tarkistaa, mitä suuhunpantavaa keittiön pöydiltä löytyisi - nyt päätin siis ottaa tarkistusreissuista kuvamateriaalia.

Tilaisuudet käytetään aina hyväksi sopivassa saumassa - riittää, että juuri keittiössä tai muualla lähettyvillä ei ole ketään vahtimassa Tipsun puuhia. Ei siis tarvitse edes astua ulos ulko-ovesta, vaan riittää, että astuu askeleenkin nurkan taakse. Aluksi, kun Tipsu oli vasta muuttanut meille, kuulin "muutamia" kertoja epätoivoista vinkumista, kun sen ponnistusvoimat eivät vielä riittäneet pöydälle hyppäämiseen. Oli koomista katsoa nurkan takaa, kun toinen yrittää sinnikkäästi hypätä pöydälle, eikä huomaa olevansa katseeni alla. Jossain välissä huomasin, että se oli treenannut niin paljon hyppyä, että onnistui kerta toisensa jälkeen pomppaamaan uudestaan ruokavarkaisiin. Nykyään ollaan tietenkin opittu pitämään huoli, että Tipsulla ei ole tilaisuutta siihen. Pöydiltä on aikojen saatossa kuitenkin mystisesti kadonnut puolikkaita piirakoita, kiisseliä, banaani, pullaa... Olen myös kokeillut keinoja tämän tavan poistamiseen - huonoin tuloksin. Yksi keino oli laittaa sivupöydille kattilankansia, jotta ne putoaisi ja säikäyttäisi äänellään Tipsun hypätessä pöydälle. Eipä paljon kiinnostanut parin kattilankannen kilahdus.

Otin siis pari pätkää videota Tipsun keittiötouhuista ja nämä pätkät pisti kyllä naurattamaan :') Tuota en edes tiennyt, että se viettää oikein tyytyväisenä aikaa keittiön pöydällä - ihan vaan siksi, kun siihen tuli tilaisuus. Siellä se vaan tepasteli tyytyväisenä pöydällä haistellen ja heilutellen häntää. Ikäänkuin olisi ajatellut, että "pääsimpäs taas pöydälle, vaikka en saisi". Miten voikaan tuolla ruumiinrakenteella päästä yhdellä pompulla reilusti yli metrin korkuiselle sivupöydälle?  Siihen vaan tarvitsee riittävästi ahneutta ja sinnikkyyttä! Katsokaa ja nauttikaa... Nuo pätkät on kuvattu eri päivinä. Ensimmäisessä pätkässä sivupöydällä on kakkua, mutta Tipsu ei näköjään yrittänyt tarpeeksi sinnikkäästi hypätä vaan luovutti heti alkuunsa. Toisessa pätkässä pöydillä on sämpylöitä, puuroa ja pahvilaatikossa on munkkeja. Onneksi osuin kuitenkin paikalle ennen kuin munkit olivat mennyttä - lopussa siis Tipsun katse kääntyy kun huomaa minun tulleen keittiöön.

Onko muilla samanlaisia herkkuvarkaita - onko ongelmaan löytynyt ratkaisua?

11 kommenttia:

 1. Mie en vois koskaan kuvitella koiraa ruokapöydällä :D Lady ei onneksi ole ruokavaras, mutta muista koirista en niinkään sanois:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se aika ärsyttävää, että tuo siellä pöydillä ruokien ympärillä häärii. Onneks näitä tilanteita ei enää kovin usein tule :) Heh, jotkut on vaan syntynyt herkuttelijoiksi! :D

   Poista
 2. Oho sehän hyppäsi! :D

  Meillä tämän nuorimmaisen tullessa taloon, on saanut kyllä opetella pistämään ruuat piiloon. Kaikki mikä on lähellä pöydän reunaa niin syödään, samoin jos ruokapöydän tuolit jää auki niin koira on pöydällä.. Onneksi nykyään tuolit menee automaattisesti kiinni ;) sivupöydälle meidän neiti ei ole vielä ymmärtänyt hypätä, ruokapöydälle olen sen kerran nähnyt hyppäävän tasajalkaa. Pöydiltä rohmuaminen on loppunut meillä yksinkertaisesti niin, ettei mitään jätetä esille niin ei saa palkkiotaan jos vaikka sattuisikin pöydälle hyppäämään!

  Rohmu koirani on, varastaa ihmisen lautaselta jos erehtyy katseensa kääntämään! Vanhemman koiran kanssa oppi siihen, ettei se ota vaikka lattialla ruokaa pitäisi, mutta nyt muutamat aamupalaleivät menettäneenä tiiän et parempi syödä pöydän ääressä ja vahtia ruokaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden ahneiden kanssa saa tosiaan olla tarkkana! Meillä tää nyt periaatteessa estetään kiertämällä asia, eli huolehditaan, että koira ei jää yksikseen keittiöön tai pois näköetäisyydeltä. Järkevämpää koulutuksen kannalta tosiaan ois tehä noin niin kuin te, mutta siinä on aina kova homma kerätä kaikki pöydiltä kaappeihin, kun on menossa vaikkapa vaan vessaan :D Tipsu ei kyllä onneksi yleensä mitään aivan nenän edestä mene ottamaan, mutta aina yksin jäädessään tosiaan varastelee muiden eväät. Tsemppiä teillekin rohmuilijan kanssa elämiseen! :)

   Poista
 3. Pääseekö se ruokapöydälle jos tuolit jätetään pöytään kiinni? Molemmissa videopätkissä oli jätetty tuoli "auki" :D Eikö teitä huolestuta että se saa joskus hellan päälle, kun sitäkin vasten hyppii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääseehän se :D Videon lopulla se hyppää suorilta sivupöydälle, joka on vielä korkeampi kuin ruokapöytä. Harvemmin Tipsulla tulee tilaisuutta päästä keittiöön hyppelemään, koska ollaan sen kanssa tarkkana. Ja useimmiten kun se sinne on jostain syystä päässyt niin ei kerkeä kauaa olemaan, joten eipä oikeastaan huolestuta. Yksinolothan Tipsu on ulkona, joten silloinkaan ei pääse tapahtumaan :) Ihan tän kuvamateriaalin saamisen takia nyt annoin sen tuolla viipottaa ja olin itse ihan kuuloetäisyydellä, että pystyin tulla tarkistaan tilanteen heti kun kuulin jotain epäilyttävää.

   Poista
 4. Meillä ihan sama juttu, samantien kun ihmiset on poissa keittiöstä niin on neljä kiloa mitteliä ruokapöydällä (((: Me ollaan kuitenkin opeteltu ettei jätetä mitään ruokaa pöydälle. Wiksu on kuitenkin suuren luokan optimisti eli käy aina tarkistamassa pöydän vaikkei olisikaan saanut sieltä mitään pitkiin aikoihin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, samanlainen optimisti on Tipsukin :) Ymmärtävät, että eihän siinä mitään häviä, vaikka käy tarkistamassa löytyiskö jotain..

   Poista
 5. Minun vanhempi malamuuttini oli nuorempana aivan toivoton pöytien tarkastaja. Kerran se onnistui varastamaan sisäfileet. Muuta se ei oikeastaan tainnut saada, mutta se riitti. Säikytysviritelmäni eivät koskaan toimineet. Sillä oli vielä helppoa, kun pää oli suunnilleen pöydän tasolla, mutta kyllä se penkin kautta pomppasi välillä pöydällekin. Vajaa 40kg koira pöydällä on tosi huvittava näky, kun sen saa itse teosta kiinni. :D Vuosien myötä se on kuitenkin lopettanut jossain vaiheessa varastamisyritykset, kun se ei ole löytänyt enää pöydiltä yhtään mitään. Mitä enemmän koira onnistuu varastamaan ruokaa, sen sinnikkäämmin se sitä jatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella :D Tuo on totta, että jos se koira ei saa siitä mitään palkkaa kun pöydälle hyppää niin ajan kanssa sitten yritys loppuu. Toivon mukaan Tipsullakin joskus.

   Poista
 6. Kannattaa sivellä vaikka pulla tabascolla ja jättää pöydälle ripä enään hyppele

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!