12.8.2015

Ensikosketus rally-tokoon

Rally-toko on aina näyttänyt mun silmään hauskalta harrastukselta, mutta jostain syystä en ole itse vielä (ennen tätä kertaa) varsinaisia ratoja suorittanut Tipsun kans. Hurttahuoneen uusi haaste sai mut vihdoin kokeilemaan. Enkä yhtään kyllä kadu, että kokeilin. Liikkeitä ollaan tosiaan harjoteltu yksitellen jo kauan, mutta ratojen suorittaminen on vaan jäänyt unholaan. Suurimman osan liikkeistä Tipsu osaakin jo hyvin, joten miksipä en alkaisi ratojakin treenaamaan ihan vain huvikseni.
Yllä olevan kuvan kaltainen rata siis ralliteltiin ja videoitiin. Tämä oli melko helppo ja kaikki liikkeet osattiin joten kuten suorittaa. Harjoteltiin rataa muutama kerta ja sen jälkeen videoin lopullisen suorituksen. Yllätyin tosiaan, miten hyvin Tipsu kipitteli. Yleensä seuraamisissa se vilkuilee muualle ja tulee aivan kiemurrellen perässä, mutta tällä kertaa oli motivaatio vihdoinkin kohdallaan ja jaksoi keskittyä mahtavasti koko radan ajan. Noissa peruutettavissa askeleissa T yleensä tulee tosi lähelle ja astuu jopa mun varpaille niin, että itse meinaan kompuroida. Tänään kuitenkin se tuli just sopivalle etäisyydelle, mutta muutempa ne peruuttelut menikin vähän niin ja näin... Noh, katsokaa videolta niin näette.


Tajusin puolessa välissä peruuttelua, että askelsin vähän minne sun sattuu. Ehkä pitäis opetella peruuttelemaan suoraan ja sitten vasta koiran kanssa treenata, heh... Lisäksi kävelin kylttien oikealta puolelta - ilmankos olikin Tipsulla niin vaikeaa olla tallomatta niitä. Ja sekin vielä, että en ohittanut maalia, vaan pysähdyin siihen. Tiesin kyllä, että se oli tarkoitus ohittaa, mutta hupsista vaan se unohtui. Eli varmaan huomaatte, että suorituksen videoiminen tosiaan kannatti! Muutamia virheitä en olis ollenkaan huomannut ellen olis videota kuvannut. Useimmiten eteentulot Tipsu tekee hyvin, mutta tällä kerralla se istui aika huolimattomasti vinoon - johtui varmaankin omasta hötkyilystäni. Tosiaan aiotaan jatkaa tätä "takapihatokoilua" ja myöskin kehittyä siinä. Ihan leikkimielisestihän me mennään, joten pikkuvirheet ei paljon menoa hidasta. Pääasia, että kummallakin on hauskaa! 

Suosittelen rally-tokon kokeilemista myös muille - se on vaivatonta ja hauskaa tekemistä. Ehdottomasti Hurttahuoneelle peukkua tästä haasteesta, koska se sai mut vihdoin kokeilemaan tätä ja huomaamaan sen hauskuuden. Toivottavasti tekin innostutte kokeilemaan ♥ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!