28.9.2015

Testissä Back on Track -fleeceloimi

* Yhteistyössä Faunatar
Päästiin Hurttahuoneen kautta testaamaan Faunattarelta saatua Back on Track -fleeceloimea.

bak on track fleeceloimi kokemuksia
Olin ja olen vieläkin tästä mahdollisuudesta innoissani, koska tiesin, että nämä tuotteet ei ole mitään ihan perusvaatteita. Joskus kauan sitten törmäsin netin kautta noihin koirien BOT -tuotteisiin ja aloin totuttuun tapaan etsiä tietoa niistä. Tuotteiden toimintaidea tulee lyhyesti tässä: Kun eläimen tai ihmisen kehosta poistuu lämpöä, tuotteessa käytettävä kangas heijastaa osan lämmöstä takaisin kehoon pitkäaaltoisena infrapunasäteilynä. Pitkäaaltoisesta infrapunasäteilystä kerrotaan botin verkkosivuilla näin: "Tutkimuksissa on todettu pitkäaaltoisen lämpösäteilyn kiihdyttävän verenkiertoa. Verenkierron tason nousu puolestaan laukaisee jännittyneitä lihaksia ja auttaa parantamaan suorituskykyä. Pitkäaaltoista lämpösäteilyä hyödynnetäänkin erityisesti vammojen ennaltaehkäisyssä. Back on Track -suojia tulisi käyttää ennen treenausta tai kilpailua."  Back on Track -tuotteita on olemassa ihmisille, koirille ja hevosille.

back on track fleeceloimi koiralle
Ja sitten testailukokemuksiin. Fleeceloimi tuli meille postissa noin kaksi viikkoa sitten. Ensisilmäyksellä loimi näytti aivan liian isolta Tipsulle, vaikka selänpituus oli oikea. Laitoin sen koiralle päälle ja säädin kaikki mahdolliset kuminauhat tiukalle, jonka jälkeen takki näyttikin istuvan ihan hyvin. Vatsaremmin jouduin laittaa solmulle, jotta sain sen tarpeeksi tiukaksi. Helmat ylettää aika alas, mutta ei kuitenkaan jää jalan alle, joten se ei oikeastaan haittaa. Tipsu näyttääkin veljeni mukaan muurahaiselta takki päällään. Hännän joudun laittamaan tuolta hännälle tarkotetusta reiästä, koska muuten takki valuu taaksepäin. Huono homma tuossa hännänpaikassa on se, että takki päällä ei sitten paljon kakkoja väännellä.. Eli lenkeille tuo ei oikein sovi. Pääasiassa olen laittanut takin Tipsulle ennen ja jälkeen juoksulenkkien, kun neiti on lepäillyt. Se näyttää nauttivan takista, mutta aluksi yleensä kävelee käytävillä hinkaten kylkiään seinää vasten. Niin kuin tekee muidenkin takkien kanssa. Lihakset on aina lämpimät ja rennon tuntuiset, joskaan koiralla ei ole yhtään kuuma! Luulisi, että sisällä fleeceloimen kanssa tuo läähättelisi, mutta kertaakaan ei ole tullut mitään merkkejä kuumuudesta. Niin se vaan toimii, kuten pitääkin. Itse asiassa tekis mieli pukea tuo loimi itsellekin niskaan ,jos se ei olis noin koirankarvainen, mutta ehkä pärjään ilman tai ostan joskus ihmisille tarkoitettuja botin tuotteita, heh.

bot koiran fleeceloimi kokemuksia
Tipsulla en ole ainakaan aiemmin huomannut merkkejä mistään lihaskivuista tai nivelkivuista. Se ei näytä kipua juurikaan, joten niitä on vaikea huomata. Arvelen, että nyt kun tuota takkia enemmän käytetään niin mahdolliset kivut selviää. Eli jos koiran liikkuminen vaikuttaa vielä vapaammalta, niin tulen siihen tulokseen, että sillä on jotain kipuja ollut ennen takin käyttöä. Jos ei mitään erikoista muutosta ilmaannu, niin olen melko varma ja luottavainen siihen, että kaikki on ollut ja on vieläkin kunnossa.

Plussia ja miinuksia

+ mukava koiran päällä
+ vaikuttaa ainakin vähäisen kokemuksen jälkeen toimivalta
+ sisäpuoli on eri materiaalia, eikä sähköistä turkkia 
+ ei häiritse liikeratoja
-  materiaaliin tarttuu älyttömästi karvoja
-  tarpeiden teko saattaa sotkea loimen helmat
- kallis hinta, jota en raskisi maksaa, ellen olisi varma takin toimivuudesta
+/-  hyvät heijastimet sivuilla, mutta edessä ei ollenkaan
+/- muualla paitsi vatsaremmissä hyvät säätömahdollisuudet
+/- peittää tosi hyvin muut lihakset, paitsi niskalihakset

Videolta näkee vähän paremmin miten loimi istuu päälle. Kannattaa katsoa HD:na! 
Onko teillä kokemuksia Back on track -tuotteista? Oletteko ylipäätään kiinnostuneita niistä?

2 kommenttia:

  1. Koiralle en laittais tota ollenkaan lenkille päälle, niinkun oot tehnytkin. Tarkotettu lähinnä alku- ja loppuverkkoihin. Muistathan, että BOTin tuotteita ei saa laittaa aluksi kovin pitkäksi aikaa päälle, toi Welltex -materiaali kun vaikuttaa verenkiertoon niin kovasti, että aluksi käyttö voi jopa sattua. Voisko toi hankaaminen olla siitä johtuvaa, näyttääkö muuten kipuisalle? Monet hevoset joille oon BOTin kamoja päälle laittanut, ei tykkää aluksi yhtään, ja joitain ihmisiäkin kuulemma sattuu jos aluksi laittaa pitkäksi aikaa. Käyttöaikaa nostetaan hiljalleen :) ja noitahan ei saisi yhtäjaksoisesti käyttää, vaan kuureina: esim. käyttää 2 viikkoa, viikon tauko, sit taas käytetään 2 viikkoa ja tauko. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tiesinkin tuon. Botin sivuilla taisi olla, että muutaman päivän ajan aluksi saa pitää päällä maksimissaan neljä tuntia, joten aloitin ihan parilla tunnilla päivässä :) Enkä muutenkaan usko, että kivusta johtuisi, kun tekee tuota minkä tahansa takin kanssa. Eikä onneksi vaikuta mitenkään kipeälle! Itse asiassa tuo on suositus, että ei saa käyttää yhtäjaksoisesti vaan kuureina. Mutta tietenkin sitä noudatan, ettei vaan mitään käy :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!