5.3.2016

Photoshopin syövereihin

Photoshopin mahdollisuudet alkaa kiehtoa mua yhä enemmän. Otin käyttöön vähän alle kaks kuukautta sitten sekä Lightroomin että Photoshopin. Enimmäkseen oon käyttänyt Lr:ää - sillä kun on niin nopea ja kätevä tehdä perusmuokkaukset. Photoshopin käyttöä oon alkanut nyt vasta enemmän harjotteleen. Siellä on uskomattoman paljon mahdollisuuksia, mutta niihin on vaan niin vaikea päästä käsiksi. Youtube-tutoriaalien avulla se onnistuu helpommin, mutta aikaa kuluu siitä huolimatta tosi paljon. Ensimmäinen juttu, mitä nyt oon yrittänyt Ps:llä värkätä, on nämä tuplavalotetut kuvat. Näissä siis yksinkertaisesti "sulautetaan" toista kuvaa alkuperäiseen kuvaan. Itselläni ensimmäisen muokkauksen aikaansaamiseksi meni reilu kaksi tuntia. Seuraavat kuitenkin synty jo nopeemmin ja pääsin nauttimaankin niiden tekemisestä. Tällasta haastavampaa muokkaushommaa on välillä kiva tehdä, jos vaan aika ja kärsivällisyys riittää. Olis niin paljon juttuja, mitä haluaisin tuolla ohjelmalla kuville kokeilla, mutta ei vaan tahdo olla aikaa käyttää uuden asian opetteluun montaa tuntia päivästä. Mulla on myös sellanen tyypillinen ongelma, että kun aloitan, en osaa lopettaa ennen kun saan kuvan (tai koko kansion kuvat) valmiiksi... Sitten muutaman tunnin päästä irrotan katseen ruudusta ja menen ottaan lääkettä päänsärkyyn. 

Miten onnelliseksi voikaan tehdä yksi onnistunut muokkaus! Tätä tuplavalotustahan voi soveltaa monella tapaa - odotan nyt, että mun verkkokalvoille hahmottuu jotain erikoisempaa ja mielenkiintoisempaa ideaa. Alla olevat kuvat on kyllä ihan jees, mutta niistä puuttuu vielä _se juttu_, joka tekis kuvasta ainutlaatuisen. 

tuplavalotus blogi
valokuvaus tuplavalotus
IMG_5363
IMG_6237
koira valokuvaus

20 kommenttia:

 1. Siis vau, nää on ihan MIELETTÖMÄN upeita!! <3

  VastaaPoista
 2. Tosi kivan näköisiä kuvia! :)

  VastaaPoista
 3. mikä photoshoppi sulla on ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa en muista :D mulla on se kerran kuukaudessa maksettava creative cloud jäsenyys, jolla saa käyttää lr:ää ja ps:ää. En nyt vaan muista mitä versioita ne oli..

   Poista
 4. Kivasti oot kyllä saanut editoitua noita kuvia! =). Itsellänikin on vähän vanhempi photari, mutta olen ihan äärettömän laiska perehtymään sen ominaisuuksiin. Se vaan on just niin hidasta, ettei oikein aika riitä.. -kerran kun vauhtiin pääsee niin siinä koneen ääressä vierähtää helposti vaikka koko loppupäivä! Lightroom on ennemminkin se mun lemppari nyt trialin perusteella.. tässä vähän arvon että ostaisinko tuon valokuvaajan kuukausipaketin vaiko en :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samaistun kyllä niin tuohon mitä sanoit :D

   Suosittelen kyllä ostamaan ton kuukausipaketin, jos sulla tulee paljon muokkailtua kuvia. Se helpotta ja nopeuttaa muokkausta tosi paljon :)

   Poista
 5. Vau mitä kuvia! Osaispa itekki :D

  VastaaPoista
 6. Photari on kyllä tosi koukuttava! Lisää treeniä vain :)

  www.tottethehavanese.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Mie käytän ite enemmän photaria ja siihen liittyen oon blogiin jo suunnitellut materiaalia, kun kurssin jäljiltä on tullut itselleki paljon erilaista. Lr ei avaudu mulle lainkaan mutta pärjään hyvin tolla elements versiolla.

  Tosiaan nää sun kuvat on ihan mielettömän ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!

   Unohtunut vastata tähän sun kommenttiin. Oottelen innolla millasta postausta saat aikaan :)

   Poista
 8. Nää sun muokkaamat kuvat on ihan järkyttävän hienoja, mulla vaan meni hetki tajuta;) Voi, kun osaisin itekki!

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!