25.4.2016

Valjaat ja hihna rajussa testissä

*Yhteistyössä TopCanis

IMG_4949

Pari viikkoa sitten saatiin TopCaniksen lähettämät NordicLights-sarjan tuotteet kotiin, ja ne ovatkin päässeet jo raakaan testiin. Mallistoon kuuluu pannat, taluttimet ja valjaat kolmessa eri värissä. Valitsin näistä Tipsulle testiin pinkit valjaat ja taluttimen. Tuo Japanin markkinoille suunnattu revontulimallisto on tullut aivan lähiaikoina Suomen kauppoihin ja olikin kiva saada testiin näin uudet tuotteet. Tai olin ennemminkin aivan pähkinöinä tästä mahdollisuudesta. Mukavaa tämä on myös siksi, että jos joku teistä on harkinnut näiden valjaiden tai hihnan ostoa, niin saatte tästä postauksesta vähän osviittaa siitä, millaisia nämä ovat. Käsittelen tekstissä tosiaan enemmän valjaita, mutta hihnaan pätee kyllä suurimmaksi osaksi samat asiat.

Istuvuus

Aiemmin Tipsulla ei ole ollut TopCaniksen valjaita - jotenkin olen kuvitellut, että ne ei sopis n malliselle koiralle. Yksi tärkeimmistä kriteereistä mulle on, että valjaiden rinnanympärysnauha ei tule liian lähelle kainaloita ja etujaloilla on kunnolla tilaa liikkua. Näissä valjaissa on tuo homma hoidossa ja siitä annan tosiaankin kymmenen pistettä TopCanikselle. Hienoa! Istuvuus on muiltakin osin Tipsulle todella hyvä. Näissä ei tuo pehmustekaan ole niin "liukas", että valjaat pyörisivät holtittomasti kyljeltä toisella. 

IMG_4839

Pehmusteet

Ne on tehty tuollaisesta Mesh-nimisestä verkkomaisesta materiaalista, joka TopCaniksen verkkosivujen mukaan: "On kevyt, ei kutistu eikä haalistu pesussa, hylkii hyvin kosteutta, kuivuu nopeasti ja on hengittävä." Etenkin kesällä näistä ominaisuuksista on paljon helpotusta. Tuo materiaali vaikuttaa tosi kätevältä ja helppohoitoiselta. Valitettavasti kuitenkin huomasin, että tuo verkko oli kuvanmukaisesti repeytynyt parista kohtaa jo muutaman käyttökerran jälkeen. Luultavasti joku terävä oksa on tarrannut pehmusteeseen. Onhan nämä jo aika rajussa käsittelyssä olleet, eli missään kaupunkikävelyssä näin tuskin pääsee käymään. Rannalla tuon pehmusteen sisään meni hiekanjyviä, mutta nopealla käsinpesulla ne, sekä muu lika lähtivät kokonaan pois. Hihna kirjaimellisesti ui tuolla rantavedessä ja -hiekassa, mutta niin vain puhdistui kuin uudeksi.

Collage

Ulkonä

No värikkäät ja pirteät tamineet! Näistä ei heti tullut mulle mieleen revontulet, mutta toisaalta se ei haittaakaan. Pirteät värit ovat suositumpia ja epäilen, että nämä eivät menisi niin hyvin kaupaksi, jos värit vastaisivat enemmän tummaa taivasta ja revontulia. Tuo revontuli-teema on ideana hauska ja myöskin nerokkaasti toteutettu.

Muuta

Tuotteissa on ompeleet siistejä ja ne vaikuttavat kestäviltä. Valjaissa rintaremmin säätösolki on melko hidaskäyttöinen, mutta se tarkoittaa myös sitä, että nämä ei löysty itsekseen. Revontuli-kuvioinen nauha on hyyyvin pehmeää, eikä juurikaan luista kädessä. Se ei ole nylonnauhaa vaan jonkinlaista nauhaksi ommeltua kangasta.

IMG_4860

Plussia ja miinuksia

+ tosi hyvä istuvuus
+ hyvä hengittävyys ja putsattavuus
+ pehmeät ja kevyet
- pehmustemateriaalista repeytyy helposti verkkoa

Alla vielä pieni temppuiluvideo valjaat ja hihna päällä. Hihna roikkuu taas siksi perässä, että voin napata siitä nopeasti kiinni, jos Tipsu näkee ympärillään jotain karkaamisen arvoista.Suuret kiitokset TopCanikselle näistä testituotteista  

Mites tämmönen revontuli-teema iskee teihin? Voisin kuvitella, että ainakin Japanissa nämä ovat saaneet hyvän vastaanoton!

6 kommenttia:

 1. Ojoi! Ihanat valjaat! Ihania kuvia jälleen :). Tosi kiva video ja Ladyllakin tuo hihna on aina perässä, jos meinaa karata niin saa nopsaan kiinni. Paljon nää valjaat maksaa :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Ja kiitos kehuista :)

   Empä tiedä mikä näiden hinta on, kun en ole itse nähnyt vielä missään myynnissä. Luulisin, että jotain 20-30 euroa - näissä summissa ainakin nuo TopCaniksen muut valjaat pyörii :)

   Poista
 2. Minua juurikin harmittaa ettei näissä ole sellaista todellista revontulifiilistä tummine sävyineen. :D Olisin sellaiset ostanut omalle porokoiralleni esim. heti.

  Kiva kuitenkin lukea postauksia valjaista! Olen itsekkin alkanut niitä nyt ahkerammin käyttämään omilla koirillani niin mukava että saa niistä näin kattavasti tietoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi... Sellasista tulis tosiaan varmaan paremmin se tietty fiilis :D

   Kiva, että tykkäsit! Oon aika tarkka arvioimaan valjaita, niin luulen, että näistä valjastesteistä on monelle hyötyä :)

   Poista
 3. Tykkään kyllä tosi paljon näistä tuotetestauksista! Saa hyvää tietoa! Tipsu osaa kyllä hyvin temppuilla :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huippua, kiva huomata että näistä tekin oikeasti hyödytte!

   Tipsu kiittää ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!