29.6.2016

Varustepostaus : Osa 2


koira varusteet postaus
Tipsulle on kertynyt vuosien aikana takkeja vähän joka tarkotukseen - osa on mun itse tekemiä ja osa taas kaupasta tai kirppareilta ostettuja. Pari yksilöä on oikeasti täysin turhia ja käytössä tosi harvoin, mutta otan nekin mukaan esittelyyn, niin pääsevät ainakin kerran ulos tuulettumaan elämänsä aikana.

diy viilennysliivi viilennyshuivi

Ensimmäisenä nämä ainoat ajankohtaiset asusteet. Helteitä varten oon ommellut Tipsulle viime kesänä nopeatekoisen viilennysmanttelin, joka näyttäis olevan jo roskiskamaa. Tuo on tehty ohuesta pyyhkeestä ja käytetään siis niin, että kastellaan viileällä vedellä, rutistetaan ja puetaan päälle. Kosteuden haihtuminen viilentää koiraa. Sama toimintaperiaate on tuolla viilennyshuivilla/-pannalla, jonka tein pari viikkoa sitten. Siinä on useampi kerros pyyhekangasta ja päällä mäyräkoira-kuvioista puuvillaa. Tuo viilentää melko pieneltä alueelta, mutta nähtävästi kuitenkin helpottaa jonkun verran Tipsua kuumilla keleillä.

back on track fleeceloimi

Muurahaiskaapu eli Hurttahuoneen ja Faunattaren yhteistyön kautta testiin saatu Back on Trackin fleeceloimi. Täältä löytyy arvostelupostausta tuosta takista. Tätä tulee pidettyä yleensä ennen ja jälkeen kovemman juoksulenkin tai muun aktiviteetin - varsinkin talvella tuolla sai lihakset lämpimiksi ennen ulosmenoa. Tuo on aika iso ruipelolle Tipsulle, mutta pysyy kuitenkin päällä, kun kiristellään jokainen remmi tiukalle.

hurtta sadetakki koiralle

Talven alennuksista löydetyn Hurtan sadetakin esittelinkin silloin ostospostauksessa. Tuo on pelastanut jo muutaman sadepäivän ja eipä löydy moitittavaa. Tipsu on pitänyt sitä suhteellisen tyytyväisenä sateella päällään ja tajunnut, että vesisade ei ookkaan niin kamala asia. Oon nähnyt, että monilla on näistä Hurtan vaatteista kulahtaneet heijastimet nopeesti pois, mutta toivottavasti meillä nuo kuitenkin kestää pitkään.

thundershirt kokemuksia
Sitten on tämä Thundershirt, eli paita, jonka pitäis tuoda turvallisuudentunnetta tilanteissa, joissa koiraa normaalisti pelottaa. Eli meillä lähinnä autossa oleminen ja ilotulitusten pauke. Tuo toimintaperiaate perustuu siihen, että paita on tiukka ja sen antama paine rauhoittaa. En vielä oo päässyt ihan perille siitä, että toimiiko tää Tipsulla vai ei. Automatkalle laitoin kerran sille tämän, mutta silloin mitään muutosta käyttäytymisessä ei näkynyt. Uutena vuotena pidin myös ja silloin näytti, että toimii kuten pitää. Seuraavana uutena vuotena taas en pitänyt, mutta Tipsu oli myös silloin ihan rauhallinen ja peloton. Lisäksi oon vähän kahden vaiheilla siitä, että onko koira oikeesti rauhallinen vai vaan ahdistunut (ja pysyy siksi rauhassa) paineen takia. Tän oon ostanut fb-kirppikseltä kympillä - uutena nämä taitaa maksaa noin neljäkymmentä euroa, enkä kyllä koe tuon olevan sen arvoinen.

pomppa koiran takki

Peruspomppa, oiskohan Petenkoiratarvikkeelta tilattu pienellä alennuksella - hinta oli jotain neljänkympin päälle. Tuo on tosi lämmin ja sen takia pidetäänkin sitä vaan kovimmilla pakkasilla. Tämä sopii oikeestaan vaan pyörätielenkeille, koska lumisemmissa maisemissa tuonne vatsaläpän alle kertyy aina muutama nyrkillinen lunta. Istuvuus on tosi hyvä ja arvostan sitä, että Pomppa on suomalainen yritys ja tuotteet tehdään Suomessa. Vatsanympärysremmi sais mennä pari senttiä kireämmälle, niin sitten tämä sopis Tipsulle täydellisesti.

koirablogi tarvikepostaus

Toinen talvella käytössä oleva vaate on fleecehaalari, jonka tein viime syksynä. Esittelinkin sen sillon tässä postauksessa. Kangas on yksinkertaista fleeceä, eli mikään älyttömän paksu ja lämmin tämä ei ole, mutta lahkeet - ne on tärkeät. Tipsu kun harppoo menemään talvella puolen metrin korkuisessa lumihangessa, niin vain lahkeellinen puku pitää lumen poissa helposti palelevista kainaloista. En vieläkään oo oppinut tykkäämään noista vihreistä resoreista - pitää varmaan omaa silmää miellyttääkseen vaihtaa tilalle tummansiniset, kun sen väristä resoria tuolta kaapista nyt löytyy.

koiratarvikkeet blogi
Lopuksi vielä muutama itsetehty neule ja Hurtan Micro-heijastinliivi. Vasemmanpuoleinen on neulehaalari, joka on ajatuksena ihan järkevä, mutta sen lahkeet alkaa roikkumaan kastuessaan. Istuvuuskin on kiitettävä, mutta kun on parempiakin pukuja, niin tämä on jäänyt lähes käyttämättömäksi. Keskellä on pikaisesti ommeltu ohut neule, jossa on pitkä kaulus. Tuo on alkutalvella käytössä melko paljon. Oikeassa reunassa myös pikaneule - vähän paksumpi kuin keskimmäinen. Tuota käytän melko harvoin. Päällä on Hurtan heijastinliivi, joka on todettu laadukkaaksi ja istuvaksi. Se ei tosin mahdu paksumman neuleen tai takin päälle, mutta sellaisissa vaatteissa on yleensä ihan vakiona omat heijastimet.

Sellaista vaatetusta löytyy täältä. Mun pitäis ehdottomasti tehdä uusi viilennysliivi ja yrittää jalostaa tuota kaavaa paremmaksi. Taitaa olla tämän kesän seuraava ompeluprojekti!

2 kommenttia:

 1. Tee sitten ehdottomasti diy postausta siitä viilennysliivistä :D Koska en viiti tuolle pennulle ostaa mitään kun se kuitenkin rikkoo sen :D Ei sillä että mulla ois konetta millä ommella ite mutta diy postaukset nyt on aina kivoja :D

  http://myynmaailma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :DD Täytyy miettiä tuotakin vaihtoehtoo! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!